Βάζοντας ένα κέρμα στο νερό του βάζου, μπορούμε να παρατείνουμε τη φρεσκάδα των κομμένων λουλουδιών με έναν απλό, φυσικό τρόπο. Το «μυστικό» κρύβεται στο υλικό του κέρματος—συχνά περιέχει χαλκό, ο οποίος έχει γνωστές αντιμικροβιακές ιδιότητες.
Όταν κόβουμε τα λουλούδια, το κοτσάνι τους είναι ευάλωτο σε βακτήρια που αναπτύσσονται στο νερό του βάζου. Αυτά τα βακτήρια φράζουν τα αγγεία του κοτσανιού, εμποδίζοντας την απορρόφηση νερού και οδηγώντας στον γρήγορο μαρασμό των λουλουδιών. Ο χαλκός από το κέρμα βοηθά στην καταπολέμηση αυτών των βακτηρίων, διατηρώντας το νερό καθαρότερο για περισσότερες ημέρες.
Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστάται να συνδυάσετε το κέρμα με λίγη ζάχαρη, η οποία λειτουργεί ως θρεπτικό συστατικό για τα λουλούδια. Μια παλιά αλλά αποτελεσματική συμβουλή της γιαγιάς, που βρίσκει επιβεβαίωση και στη σύγχρονη επιστήμη!
Ένα απλό κέρμα, λοιπόν, μπορεί να προσφέρει επιπλέον ημέρες φρεσκάδας και ομορφιάς στα αγαπημένα σας λουλούδια, χωρίς κόστος και με φυσικό τρόπο.