ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
SOCIAL MEDIA
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
Prefer
No Result
View All Result
Prefer
No Result
View All Result
Home Lifestyle

Τι δεν θα παραγγείλει συνήθως ένας σεφ, αν τον καλέσετε έξω για φαγητό

Prefer Team από Prefer Team
01/02/2023
σε Lifestyle
A A
chef
Share on FacebookShare on Twitter
ADVERTISEMENT

Το «περίεργο» κρέας δεν υπάρχει μόνο στις καντίνες και στις σχολικές καφετέριες – μπορεί επίσης να κρύβεται κάτω από μία φανταχτερή σάλτσα σε εστιατόρια πέντε αστέρων. Κανείς δεν ξέρει τα μυστικά των επαγγελματικών κουζινών καλύτερα από τους σεφ.

Να λοιπόν τι δεν θα παραγγείλουν σε εστιατόρια, που δεν φέρουν το όνομά τους.

ADVERTISEMENT

Έχετε σίγουρα παρατηρήσει, ότι σχεδόν πάντα, ένα εστιατόριο προωθεί το πιάτο ημέρας

Ο λόγος όμως μπορεί να είναι περισσότερο οικονομικός παρά γαστρονομικός. «Όταν βγαίνω για φαγητό σε άλλα εστιατόρια, δεν παραγγέλνω ποτέ τις σπεσιαλιτέ», λέει ο Alberto Morreale σεφ και ιδιοκτήτης του Farmer’s Bottega, στο Σαν Ντιέγκο. «Μερικά εστιατόρια προγραμματίζουν τις σπεσιαλιτέ της ημέρας με βάση, το τι πρόκειται να λήξει ή τι προσπαθούν να ξεφορτωθούν πιο γρήγορα». Αντίθετα, είναι καλύτερα να ζητήσουμε να μας προτείνουν κάτι φτιαγμένο με τοπικά υλικά ή ό,τι έφτασε φρέσκο εκείνη την ημέρα.

Θα πει όχι στο κοτόπουλο

Ένας σεφ, που ψήνει κοτόπουλο κάθε 15 λεπτά, πιθανότατα δεν θα θέλει να το φάει και όταν βγει έξω για φαγητό. Οι περισσότεροι σεφ το αποφεύγουν επίσης, γιατί συνήθως το βρίσκουν κακοψημένο, μαγειρεμένο χωρίς πρωτοτυπία και υπερτιμολογημένο ως πιάτο.

Θα αποφύγει τα ψάρια και τα θαλασσινά, (εκτός αν είναι σίγουρος ότι μυρίζουν θάλασσα)

Δεδομένου ότι οι περισσότερες ψαραγορές δεν πραγματοποιούν παραδόσεις τα Σαββατοκύριακα, είναι κοινό μυστικό μεταξύ των σεφ, που αγαπούν το φρέσκο, το «μην τρώτε ψάρια τη Δευτέρα». Κάποιοι αισθάνονται άνετα να παραγγείλουν ψάρια, μόνο αν το εστιατόριο βρίσκεται σε παραθαλάσσια τοποθεσία.

ADVERTISEMENT

Όσον αφορά στα στρείδια, ένας σεφ δεν τρώει ωμά θαλασσινά σε μέρη, που δεν γνωρίζει καλά και δεν είναι 100% σίγουρος πως είναι φρέσκα. Εάν τα ωμά στρείδια κάποιος τα χειρίζεται και τα αποθηκεύει λανθασμένα μπορεί ακόμα και να σας σκοτώσουν.

Αγαπάτε το φρέσκο φαγητό; Ένας σεφ ρίχνει πάντα μία ματιά στο μέγεθος του κυρίως μενού πριν παραγγείλει

Αλυσίδες εστιατορίων, ή εστιατόρια με τεράστια μενού, μπορεί να προσφέρουν πολλές επιλογές αλλά με κάποιο «κόστος» για τον πελάτη όσον αφορά στη φρεσκάδα των υλικών.

Αν θέλετε φρέσκα, ντόπια υλικά, θα πρέπει να αποφύγετε τις μεγάλες αλυσίδες, γιατί τα πάντα σχεδόν, έρχονται σε αυτές κατεψυγμένα μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Επίσης, πάντα κοιτάξτε το μέγεθος του μενού. Εάν είναι περισσότερες από δύο-τρεις σελίδες, το εστιατόριο θα πρέπει να έχει κρατημένο ένα μεγάλο απόθεμα υλικών, όποτε αυξάνεται η πιθανότητα να μην γευτείτε ένα φρέσκο γεύμα. Ένα κανονικό εστιατόριο δεν μπορεί να κρατήσει τόσο μεγάλο απόθεμα.

Τα «περισσεύματα»

Ζεστό και φρυγανισμένο, σερβιρισμένο με βούτυρο, ελαιόλαδο ή κάποιο ντιπ; Ότι πρέπει για αρχή. Μην είστε σίγουροι όμως, ότι το καλάθι με το ψωμί στο τραπέζι σας είναι φρέσκο από το φούρνο. Πιθανότατα να έχει ξαναζεσταθεί, αφού έχει ήδη «στολίσει» το τραπέζι κάποιου άλλου. Μόνο αν πάρετε δακτυλικά αποτυπώματα σε κάθε φέτα ή αν πιάσετε τον μάγειρα στα πράσα, μπορείτε να είστε σίγουροι, ότι το ψωμί που φάγατε δεν ήταν γεμάτο με τα μικρόβια του προηγούμενου πελάτη.

Λαχανικά, κανείς;

Τα πιάτα με λαχανικά μπορεί να είναι εξαιρετικά γαστρονομικά επιτεύγματα – ή απλά συνηθισμένα συνοδευτικά, καθόλου πρωτότυπα και ίσως και όχι ιδιαίτερα νόστιμα. Ένας σεφ θα αποφύγει κυρίως τη «σπέσιαλ» σαλάτα τους. Τα χρώματα, οι υφές και η ποικιλία των γεύσεων, που έχουν να προσφέρουν τα λαχανικά, δε μπορούν να σας εγγυηθούν έναν ενδιαφέρον και νόστιμο συνδυασμό. Η «σπέσιαλ» σαλάτα μπορεί τελικά να είναι σπέσιαλ μόνο στο όνομα και στην τιμή. Προτιμήστε μία απλή σαλάτα εποχής

Θα πάρετε μερικά μικρόβια με το ποτό σας;

Ακόμα κι αν είναι πεινασμένος ενώ περιμένει να ετοιμαστεί το τραπέζι του, θα προτιμήσει να μην τσιμπήσει κάποιο σνακ στο μπαρ μαζί με το ποτό του. Τα μπολ που τα περιέχουν, σπάνια πλένονται μεταξύ των θαμώνων, επομένως μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι πολλά δάχτυλα εκτός από το δικό σας έχουν ήδη βυθιστεί στο ίδιο μπολ με ξηρούς καρπούς.

Οι chef δεν βρίσκονται «πάντα» μέσα στην κουζίνα. Πολλοί από αυτούς στην προσωπική τους ζωή βγαίνουν διασκεδάζουν, και φυσικά απολαμβάνουν ένα γεύμα σε κάποιο εστιατόριο της επιλογής τους. Μην ξεχνάτε όμως, ότι βρίσκονται «αρκετά» μέσα σε μία κουζίνα, ώστε να ξέρουν να παραγγείλουν σωστά και να απολαύσουν ένα ωραίο γεύμα.

Πηγή: www.rd.com

Ετικέτες: ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Σχετικά άρθρα

DINK influencer
Lifestyle

Οι Influencers κάνουν ξανά δημοφιλή την τάση «DINK»

από Prefer Team
02/10/2023

«DINK» είναι ένα ακρωνύμιο, που σημαίνει «διπλό εισόδημα, χωρίς παιδιά» - «Double Income No Kids». Περιγράφει ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά που ζουν...

Περισσότερα
κολλαγόνο
Lifestyle

Πόσο σημαντικό είναι το κολλαγόνο για το δέρμα μας;

από Prefer Team
01/10/2023

Με υποσχέσεις αναζωογόνησης και νεανικής επιδερμίδας, το κολλαγόνο έχει γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα συστατικά της βιομηχανίας του skincare. Αλλά καθώς...

Περισσότερα
αλλαγή στη βιομηχανία της μόδας
Lifestyle

Διαμορφώνοντας ένα βιώσιμο μέλλον: Η ανάγκη για αλλαγή στη βιομηχανία της μόδας

από Prefer Team
29/09/2023

Η βιομηχανία της μόδας, ένα πεδίο δημιουργικότητας και αυτοέκφρασης, κατέχει ένα σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Ωστόσο, πίσω από τη γοητεία της...

Περισσότερα
κατάλληλο μαξιλάρι για ημικρανία
Lifestyle

Υποφέρετε από ημικρανίες; Επιλέξτε το κατάλληλο μαξιλάρι

από Prefer Team
28/09/2023

Καθώς η ιατρική επιστήμη εξελίσσεται, οι ερευνητές αποκαλύπτουν τον βαθύ αντίκτυπο που μπορεί να έχει ο ύπνος και η σωστή υποστήριξη στη...

Περισσότερα
προϊόντα που περιέχουν πλαστικό
Lifestyle

10 πράγματα που δε θα περιμένατε ότι περιέχουν πλαστικό 

από Prefer Team
24/09/2023

Το πλαστικό είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο είδος στην καθημερινή μας ζωή. Και ενώ είναι στιβαρό και εξαιρετικό για ορισμένα πράγματα, μπαίνει «κρυφά»...

Περισσότερα
τα πιο συνηθισμένα όνειρα
Lifestyle

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα όνειρα παγκοσμίως

από Prefer Team
22/09/2023

Είτε ονειρευόμαστε ότι πέφτουμε είτε ότι μαλώνουμε με έναν πρώην, το όνειρο είναι κάτι κοινό για όλους, όταν το κεφάλι μας ακουμπά...

Περισσότερα
ADVERTISEMENT

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

DINK influencer
Lifestyle

Οι Influencers κάνουν ξανά δημοφιλή την τάση «DINK»

2 ώρες πριν
κολλαγόνο
Lifestyle

Πόσο σημαντικό είναι το κολλαγόνο για το δέρμα μας;

21 ώρες πριν
παγκόσμια ημέρα καφέ
Διατροφή

Παγκόσμια Ημέρα Καφέ: Ένα ταξίδι στη γεύση του

1 ημέρα πριν
Η επιδημία που εξόντωσε τους Αζτέκους
Ιστορία

Η επιδημία που εξόντωσε τους Αζτέκους

1 ημέρα πριν
διατροφή για υγιή εγκέφαλο
Διατροφή

Καλή διατροφή, χαρούμενος εγκέφαλος

2 ημέρες πριν
ADVERTISEMENT
prefer.gr

Γιατί όλα είναι θέμα προτίμησης.

Follow Us

ADVERTISEMENT

Τελευταία

DINK influencer

Οι Influencers κάνουν ξανά δημοφιλή την τάση «DINK»

02/10/2023
κολλαγόνο

Πόσο σημαντικό είναι το κολλαγόνο για το δέρμα μας;

01/10/2023
παγκόσμια ημέρα καφέ

Παγκόσμια Ημέρα Καφέ: Ένα ταξίδι στη γεύση του

01/10/2023
Η επιδημία που εξόντωσε τους Αζτέκους

Η επιδημία που εξόντωσε τους Αζτέκους

01/10/2023

Kατηγορίες

  • DIY
  • Lifestyle
  • Media
  • Travel
  • Διατροφή
  • Επιχειρήσεις
  • Εργασία
  • Ιστορία
  • Ιστορίες από τον έβδομο όροφο
  • Μουσική
  • Παράξενα
  • Πολιτισμός
  • Σκέψεις
  • Στήλες
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Φαγητό

Ετικέτες

SKINCARE SOCIAL MEDIA TIKTOK ΑΓΧΟΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΔΕΡΜΑ ΔΙΑΙΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΖΩΔΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΟΔΑ ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΣΧΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΚΥΛΟΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΕΧΝΗ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΥΠΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • About
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου

© 2023 prefer.gr - Powered by Pavla SA.

No Result
View All Result
  • Home
  • Lifestyle
  • Travel
  • Διατροφή
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Μουσική
  • Media
  • DIY
  • Σκέψεις
  • Φαγητό
  • Παράξενα
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Εργασία

© 2023 prefer.gr - Powered by Pavla SA.