ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
SOCIAL MEDIA
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
Prefer
No Result
View All Result
Prefer
No Result
View All Result
Home Lifestyle

Τι δεν θα παραγγείλει συνήθως ένας σεφ, αν τον καλέσετε έξω για φαγητό

Prefer Team από Prefer Team
01/02/2023
σε Lifestyle
A A
chef
Share on FacebookShare on Twitter
ADVERTISEMENT

Το «περίεργο» κρέας δεν υπάρχει μόνο στις καντίνες και στις σχολικές καφετέριες – μπορεί επίσης να κρύβεται κάτω από μία φανταχτερή σάλτσα σε εστιατόρια πέντε αστέρων. Κανείς δεν ξέρει τα μυστικά των επαγγελματικών κουζινών καλύτερα από τους σεφ.

Να λοιπόν τι δεν θα παραγγείλουν σε εστιατόρια, που δεν φέρουν το όνομά τους.

ADVERTISEMENT

Έχετε σίγουρα παρατηρήσει, ότι σχεδόν πάντα, ένα εστιατόριο προωθεί το πιάτο ημέρας

Ο λόγος όμως μπορεί να είναι περισσότερο οικονομικός παρά γαστρονομικός. «Όταν βγαίνω για φαγητό σε άλλα εστιατόρια, δεν παραγγέλνω ποτέ τις σπεσιαλιτέ», λέει ο Alberto Morreale σεφ και ιδιοκτήτης του Farmer’s Bottega, στο Σαν Ντιέγκο. «Μερικά εστιατόρια προγραμματίζουν τις σπεσιαλιτέ της ημέρας με βάση, το τι πρόκειται να λήξει ή τι προσπαθούν να ξεφορτωθούν πιο γρήγορα». Αντίθετα, είναι καλύτερα να ζητήσουμε να μας προτείνουν κάτι φτιαγμένο με τοπικά υλικά ή ό,τι έφτασε φρέσκο εκείνη την ημέρα.

Θα πει όχι στο κοτόπουλο

Ένας σεφ, που ψήνει κοτόπουλο κάθε 15 λεπτά, πιθανότατα δεν θα θέλει να το φάει και όταν βγει έξω για φαγητό. Οι περισσότεροι σεφ το αποφεύγουν επίσης, γιατί συνήθως το βρίσκουν κακοψημένο, μαγειρεμένο χωρίς πρωτοτυπία και υπερτιμολογημένο ως πιάτο.

Θα αποφύγει τα ψάρια και τα θαλασσινά, (εκτός αν είναι σίγουρος ότι μυρίζουν θάλασσα)

Δεδομένου ότι οι περισσότερες ψαραγορές δεν πραγματοποιούν παραδόσεις τα Σαββατοκύριακα, είναι κοινό μυστικό μεταξύ των σεφ, που αγαπούν το φρέσκο, το «μην τρώτε ψάρια τη Δευτέρα». Κάποιοι αισθάνονται άνετα να παραγγείλουν ψάρια, μόνο αν το εστιατόριο βρίσκεται σε παραθαλάσσια τοποθεσία.

ADVERTISEMENT

Όσον αφορά στα στρείδια, ένας σεφ δεν τρώει ωμά θαλασσινά σε μέρη, που δεν γνωρίζει καλά και δεν είναι 100% σίγουρος πως είναι φρέσκα. Εάν τα ωμά στρείδια κάποιος τα χειρίζεται και τα αποθηκεύει λανθασμένα μπορεί ακόμα και να σας σκοτώσουν.

Αγαπάτε το φρέσκο φαγητό; Ένας σεφ ρίχνει πάντα μία ματιά στο μέγεθος του κυρίως μενού πριν παραγγείλει

Αλυσίδες εστιατορίων, ή εστιατόρια με τεράστια μενού, μπορεί να προσφέρουν πολλές επιλογές αλλά με κάποιο «κόστος» για τον πελάτη όσον αφορά στη φρεσκάδα των υλικών.

Αν θέλετε φρέσκα, ντόπια υλικά, θα πρέπει να αποφύγετε τις μεγάλες αλυσίδες, γιατί τα πάντα σχεδόν, έρχονται σε αυτές κατεψυγμένα μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Επίσης, πάντα κοιτάξτε το μέγεθος του μενού. Εάν είναι περισσότερες από δύο-τρεις σελίδες, το εστιατόριο θα πρέπει να έχει κρατημένο ένα μεγάλο απόθεμα υλικών, όποτε αυξάνεται η πιθανότητα να μην γευτείτε ένα φρέσκο γεύμα. Ένα κανονικό εστιατόριο δεν μπορεί να κρατήσει τόσο μεγάλο απόθεμα.

Τα «περισσεύματα»

Ζεστό και φρυγανισμένο, σερβιρισμένο με βούτυρο, ελαιόλαδο ή κάποιο ντιπ; Ότι πρέπει για αρχή. Μην είστε σίγουροι όμως, ότι το καλάθι με το ψωμί στο τραπέζι σας είναι φρέσκο από το φούρνο. Πιθανότατα να έχει ξαναζεσταθεί, αφού έχει ήδη «στολίσει» το τραπέζι κάποιου άλλου. Μόνο αν πάρετε δακτυλικά αποτυπώματα σε κάθε φέτα ή αν πιάσετε τον μάγειρα στα πράσα, μπορείτε να είστε σίγουροι, ότι το ψωμί που φάγατε δεν ήταν γεμάτο με τα μικρόβια του προηγούμενου πελάτη.

Λαχανικά, κανείς;

Τα πιάτα με λαχανικά μπορεί να είναι εξαιρετικά γαστρονομικά επιτεύγματα – ή απλά συνηθισμένα συνοδευτικά, καθόλου πρωτότυπα και ίσως και όχι ιδιαίτερα νόστιμα. Ένας σεφ θα αποφύγει κυρίως τη «σπέσιαλ» σαλάτα τους. Τα χρώματα, οι υφές και η ποικιλία των γεύσεων, που έχουν να προσφέρουν τα λαχανικά, δε μπορούν να σας εγγυηθούν έναν ενδιαφέρον και νόστιμο συνδυασμό. Η «σπέσιαλ» σαλάτα μπορεί τελικά να είναι σπέσιαλ μόνο στο όνομα και στην τιμή. Προτιμήστε μία απλή σαλάτα εποχής

Θα πάρετε μερικά μικρόβια με το ποτό σας;

Ακόμα κι αν είναι πεινασμένος ενώ περιμένει να ετοιμαστεί το τραπέζι του, θα προτιμήσει να μην τσιμπήσει κάποιο σνακ στο μπαρ μαζί με το ποτό του. Τα μπολ που τα περιέχουν, σπάνια πλένονται μεταξύ των θαμώνων, επομένως μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι πολλά δάχτυλα εκτός από το δικό σας έχουν ήδη βυθιστεί στο ίδιο μπολ με ξηρούς καρπούς.

Οι chef δεν βρίσκονται «πάντα» μέσα στην κουζίνα. Πολλοί από αυτούς στην προσωπική τους ζωή βγαίνουν διασκεδάζουν, και φυσικά απολαμβάνουν ένα γεύμα σε κάποιο εστιατόριο της επιλογής τους. Μην ξεχνάτε όμως, ότι βρίσκονται «αρκετά» μέσα σε μία κουζίνα, ώστε να ξέρουν να παραγγείλουν σωστά και να απολαύσουν ένα ωραίο γεύμα.

Πηγή: www.rd.com

Ετικέτες: ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Σχετικά άρθρα

έφηβη διαβάζει
Lifestyle

Σχολική μελέτη: 4 κοινά προβλήματα και τρόποι αντιμετώπισής τους

από Prefer Team
22/03/2023

Πολλά παιδιά, ιδιαίτερα όταν υπάρχει μεγάλος φόρτος εργασιών, παρουσιάζουν δυσκολίες στη μελέτη και η αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, αποτελεί μέρος της μαθησιακής...

Περισσότερα
YouTube
Lifestyle

Views εναντίον likes

από Prefer Team
22/03/2023

Με 1,9 δισεκατομμύρια θεατές και 5 δισεκατομμύρια προβολές βίντεο την ημέρα, το YouTube είναι ένα χρυσωρυχείο ευκαιριών για τους εκκολαπτόμενους επιχειρηματίες ή...

Περισσότερα
Τόκιο
Lifestyle

Οι πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις στον κόσμο το 2023

από Prefer Team
22/03/2023

Αν και οι πόλεις εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν μόνο το 2 % της παγκόσμιας χερσαίας έκτασης, περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού,...

Περισσότερα
εποχικές αλλεργίες
Lifestyle

Αυτές είναι οι πιο συχνές εποχικές αλλεργίες

από Prefer Team
21/03/2023

H άνοιξη κατέφθασε, φέρνοντας μαζί της τις εποχικές αλλεργίες που ταλαιπωρούν πολλούς από εμάς. Η καταρροή, τα υγρά μάτια, ο τραχύς λαιμός...

Περισσότερα
γενέθλια στον κόσμο
Lifestyle

Γενέθλια: πώς γιορτάζονται σε διάφορα μέρη του κόσμου

από Prefer Team
21/03/2023

Κάθε γιορτή διαφέρει από πολιτισμό σε πολιτισμό, όπως και οι παραδόσεις καθώς και τα έθιμα που τις περιβάλλουν. Τα γενέθλια, ωστόσο, θεωρούνται...

Περισσότερα
φίλες αγοράζουν ρούχα σε κατάστημα
Lifestyle

Αγοράστε στρατηγικά: 5 ερωτήσεις, που θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε την τέλεια γκαρνταρόμπα

από Prefer Team
20/03/2023

Είτε θεωρείτε τον εαυτό σας λάτρη της μόδας είτε όχι, είναι σοκαριστικό το πόσο εύκολο είναι να φτάσετε σε ένα σημείο, όπου...

Περισσότερα
ADVERTISEMENT

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

φυματίωση
Υγεία

Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης: Μία ιστορική αναδρομή

10 λεπτά πριν
metaverse
Μουσική

MAVE: Το γκρουπ, που δε θα δείτε ποτέ live

22 ώρες πριν
αγόρι τρώει νηστίσιμα φαγητά
Διατροφή

Μπορεί να νηστέψει ένα παιδί;

24 ώρες πριν
Αλλεργίες
Υγεία

Η συμπτωματολογία των εποχικών αλλεργιών

1 ημέρα πριν
diy δώρα
DIY

Μοναδικά DIY δώρα με την υπογραφή σου

1 ημέρα πριν
ADVERTISEMENT
Prefer

Γιατί όλα είναι θέμα προτίμησης.

Follow Us

ADVERTISEMENT

Τελευταία

φυματίωση

Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης: Μία ιστορική αναδρομή

24/03/2023
metaverse

MAVE: Το γκρουπ, που δε θα δείτε ποτέ live

23/03/2023
αγόρι τρώει νηστίσιμα φαγητά

Μπορεί να νηστέψει ένα παιδί;

23/03/2023
Αλλεργίες

Η συμπτωματολογία των εποχικών αλλεργιών

23/03/2023

Kατηγορίες

  • DIY
  • Lifestyle
  • Media
  • Travel
  • Διατροφή
  • Επιχειρήσεις
  • Εργασία
  • Ιστορία
  • Ιστορίες από τον έβδομο όροφο
  • Μουσική
  • Παράξενα
  • Πολιτισμός
  • Σκέψεις
  • Στήλες
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Φαγητό
  • Χωρίς κατηγορία

Ετικέτες

HOLLYWOOD SKINCARE SOCIAL MEDIA ΑΓΧΟΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΙΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΖΩΔΙΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΟΔΑ ΝΙΑΣΙΝΑΜΙΔΗ ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΡΕΤΙΝΟΛΗ ΣΚΥΛΟΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΕΧΝΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΥΠΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • About
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου

© 2023 prefer.gr - Powered by Pavla SA.

No Result
View All Result
  • Home
  • Lifestyle
  • Travel
  • Διατροφή
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Μουσική
  • Media
  • DIY
  • Σκέψεις
  • Φαγητό
  • Παράξενα

© 2023 prefer.gr - Powered by Pavla SA.